TTÜ innovatsiooni ja rahvusvaheliste suhete prorektor Tea Varrak taristusehituskontserni TREV-2 Grupp juhatuse esimees Erki Mölder allkirjastasid kolmapäeval, 1. oktoobril raamlepingu koostöö alustamiseks TREV-2 Grupi ja Mektory vahel teedeehituses innovaatiliste lahenduste arendamiseks ja testimiseks.

"Koostööleppega loome üheltpoolt ülikoolile ja innovatsioonikeskusele Mektory ning TREV-2 Grupile partnerina head eeldused vastastikku kasulikuks teadus- ja arendustegevuseks," lausus TTÜ prorektor ning innovatsiooni - ja ettevõtluskeskuse Mektory direktor Tea Varrak. "Ülikooli kompetentsi on võimalik kasutada toote- ja teenusearenduses ning ettevõte omakorda pakub innovaatilistele lahendustele ja ideedele rakendusvõimalusi."

TREV-2 Grupi juhatuse esimehe Erki Mölderi sõnul loob just koostöö kodumaiste teadlastega kõige paremad eeldused selleks, et insenerehituse valdkonnas kõige paremaid ja Eesti vajadustele vastavaid innovaatilisi lahendusi arendada. "Soovime koos TTÜ teadlastega tõsta ettevõtte tehnoloogilist võimekust, olles nii innovaatiliste lahenduste kasutuselevõtu osas Eestis esirinnas," märkis Mölder.

Võimalikud esimesed ühised arendusprojektid hõlmavad innovaatilisi ja Eesti geograafilistest ning klimaatilistest eripäradest lähtuvaid lahendusi nii teedeehituses kui ka –hooldes. "Meie vaatepunktist on sõnum teadlastele – kui suudame uute lahenduste abil taristuobjekte/teid paremini ehitada ja hooldada, siis arendame ja testime neid ühiselt," lisas Mölder.

TREV-2 Grupp on taristuobjektidele ja rajatistele keskendunud ehitusettevõtete kontsern. Grupi kuues ettevõttes töötab kokku ligi 500 inimest, kontserni eelmise aasta käive oli 103 miljonit eurot ja puhaskasum 4 miljonit eurot.

Lisainfo:

Andrus Väärtnõu
TTÜ innovatsiooni - ja ettevõtluskeskus Mektory tehnoloogiasiirde spetsialist; tel 620 36 79,
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.www.ttu.ee/mektory
Erki Mölder, TREV-2 Grupi juhatuse esimees; tel 677 6500; e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.